1. Askush nuk do të të dojë aq shumë sa nëna jote

Asnjë grua, asnjë mik, askush nuk do të të dojë kurrë aq shumë sa nëna. Dashuria e saj është unike. Është një bekim ku mund të mbështetesh.

Por të presësh këtë lloj dashurie nga dikush tjetër, veçanërisht nga bashkëshortja, do të të shkaktojë thyerje të zemrës.

  1. Hiqe nga mendja shprehjen “nuk është e drejtë”

Jeta na trajton të gjithëve ndryshe, dhe në këtë mënyrë jemi të gjithë njësoj.

Disave u bëhet e lehtë. Disa përballen me vështirësi të pabesueshme.

E vetmja siguri është se fati nuk është i drejtë. Mos e krahasoni veten me të tjerët. Jeta e tyre nuk është e njëjtë me tuajën.

  1. Gruaja e duhur do të të shtyjë drejt madhështisë

Dhe e gabuara do të të çojë në shkatërrim.

Kur zgjedh shoqen e jetës, zgjidh një grua që përputhet me vlerat e tua dhe mbështet qëllimet e tua.

Nëse ju të dy dëshironi të njëjtat gjëra nga jeta, dhe ecni me një hap, do të jeni të dy të pandalshëm.

  1. Paraardhësit e tu dinin më shumë sesa mendon ti

Mos i hidh poshtë idetë, zakonet dhe traditat e tyre vetëm sepse janë “të vjetëruara”.

“Tradita është një zgjidhje për problemet e harruara. Harro traditën, dhe do rikthesh problemin”.

Nderoji paraardhësit e tu dhe mbaji ata në mendje.

  1. Duhet të kontrollosh emocionet e tua

Kujdes: MOS i shtyp emocionet. KONTROLLOJI ato. Eshtë dallim i madh.

Zhvillo disiplinën për të kontrolluar kohën, mënyrën, audiencën dhe mjetet e shprehjes së tyre.

Mos haro: nëse udhëhiqesh nga emocionet e tua, nuk mund të drejtosh të tjerët.

  1. Dhimbja është një parakusht për rritjen

Burrat më të fortë përjetojnë gjithmonë dhimbjen më të madhe.

Kjo është arsyeja pse ata janë të fortë.

Dhimbja ose të vret, ose të bën më të fortë. Pra, për sa kohë që je gjallë, shihe dhimbjen si një aleate.

  1. Gjithmonë ekziston dikush më i zgjuar se ti

Gjithmonë është dikush më i zgjuar. Gjithmonë është dikush më i talentuar. Gjithmonë është dikush më i bekuar nga bota.

Njih dhe shfrytëzo pikat e forta që ke. Mëso si të miqësosh me ata persona, që kanë pika të forta që ty të mungojnë.

  1. Gratë tërhiqen prej vlerave

Ky është sekreti i madh: gratë duan fitues.

Sa e thjeshtë. Kush do ta kishte menduar?

Bëhu i shkëlqyer, fokusohu në misionin tënd dhe do të kuptosh se ka shumë gra të mira në botë që duan të bashkohen me ty.

  1. Njerëzit të trajtojnë ashtu siç ti trajton veten

Askush nuk do të të respektojë më shumë sesa ti veten tënde.

Nëse shfaqesh si viktimë …

Nëse nuk krenohesh me pamjen, shëndetin fizik, higjienën…

Nëse je skllav i vesit …

Askush nuk do të të marrë seriozisht.

  1. Çdo gjë duhet ta fitosh

Askush nuk të ka borxh. Bota jo e jo.

Duhet të besosh se je i aftë dhe duhet të besosh se do t’i arrish qëllimet e tua.

Por kurrë mos u mbështet tek të tjerët që të bëjnë punën për ty.

Mbaj mend: nëse nuk e fiton, nuk është vërtet e jotja.

  1. Respekti për veten është mbi gjithçka

Pa respekt për veten, asgjë tjetër në jetë nuk është e mundur.

Disiplina, integriteti, etika e punës, vlerat: të gjitha ato bëhen të mundshme, vetëm përmes respektit për veten.

Pyete veten: “Çfarë do të bënte një njeri që respekton veten e tij?”

Pastaj bëje atë gjë. Gjithmonë.