Pjesëtari i shoqërisë civile në Kosovë, Shkodran Ramadani, ka publikuar dy harta të propozimeve të Akademisë serbë për ndarjen e Kosovës.

Në këto harta, shihen pretendimet e qarta të Serbisë për marrjen e tokës së Kosovës.

Sipas hartave, pretendimet e Serbisë janë të marrin tokën e Kosovës deri në Ferizaj dhe Deçan.

Më posthtë MekuliPress ua sjellë postimin e plotë:

Keto jane dy hartat e propozimeve te Akademise Serbe per ndarjen e Kosoves.

Sic edhe shihet, kufijte e propozuar ketu parashohin vendosjen e kufijve deri ne Deçan dhe Ferizaj.

Nje ndarje e thelle e Kosoves deri ne Jug gati. Pervec kesaj, bazuar ne kete ide Lugina duhet te mbetet jashte Kosoves. Pra nuk eshte shkembim i territoreve, por ndarje e Kosoves.

Kontrast shume i madh me idete qe aktualisht po qarkullojne. Idete e tanishme parashohin shkembim territoresh te siperfaqeve shume me te vogla sesa keto harta ketu.

Idete e sotshme jane me rreziqet dhe pikepyetjet e tyre dhe si te tilla jane te kontestueshme, por te quhen ide çetnike serbe eshte poshtersi qe nuk i ben nder askujt.

PS

Elaborimet me te gjera per keto harta dhe te dhenat shtese nga arkiva te ndryshme i ka Nexhmedin Spahiu.