Kjo është gjëja më e vështirë që do t’ju duhet të bëni në jetën tuaj dhe do të jetë gjithashtu gjëja më e rëndësishme. Ndaloni të bëni biseda të vështira me njerëz që nuk duan ndryshim.

Ndaloni të jeni prezent për njerëzit që nuk kanë asnjë interesim për praninë tuaj. Unë e di se instinkti juaj është për të bërë gjithçka për të fituar vlerësimin e atyre përreth jush, por është një shtytje që ju vjedh kohën, energjinë, shëndetin mendor dhe fizik.

Kur filloni të luftoni për një jetë të lumtur, për vëmendje dhe përkushtim, jo të gjithë do të jenë të gatshëm për t’ju ndjekur. Kjo nuk do të thotë që ju duhet të ndryshoni veten, do të thotë ju duhet t’i leni njerëzit të largohen që nuk janë të gatshëm t’ju shoqërojnë.

Nëse jeni të përjashtuar, të fyer, të harruar ose të injoruar nga njerëzit të cilëve u jepni kohën tuaj, mos i bëni nder vetes duke vazhduar të ju ofroni energjinë dhe jetën tuaj. E vërteta është se ju nuk jeni për të gjithë i dëshiruar dhe jo të gjithë janë për ju.

Kjo është ajo që e bën kaq të veçantë kur takon njerëz që të kthejnë dashurinë. Ju do të shihni se sa i çmuar je.

Sa më shumë kohë humbni duke u përpjekur që të bëni veten të jeni i dashur nga dikush që nuk është në gjendje të të do, aq më shumë kohë do të humbisni, duke i hequr vetes mundësinë e një lidhje me dikë tjetër.

Ka miliarda njerëz në këtë planet dhe shumë prej tyre do të takohen me ty në nivelin tënd të interesimit dhe përkushtimit.

Sa më shumë të qëndroni me njerëz që ju përdorin si një jastëk, aq më gjatë do të qëndroni larg komunitetit që dëshironi, një opsioni tjetër i midisit shoqëror ose një terapist për shërimin emocional.

Ndoshta nëse ndaloni së shfaquri, nuk do të jeni të kërkuar. Ndoshta nëse ndaloni së provuari, marrëdhënia do të përfundon. Ndoshta nëse ndaloni së dërguari mesazhe, telefoni juaj do të mbetet i errët për javë të tëra. Kjo nuk do të thotë se ju e shkatërruat marrëdhënien, do të thotë se e vetmja gjë që e mbante ishte energjia që vetëm ti e dhae për ta ruajtur marrëdhënien. Kjo nuk është dashuri, është lidhje. Është dëshira për t’u dhënë një shans atyre që nuk e meritojnë këtë. Ju e meritoni shumë, por ka njerëz që nuk duhet të janë në jetën tuaj.

Gjëja më e vlefshme që keni në jetën tuaj është koha dhe energjia juaj, dhe të dyja janë të kufizuara. Kur e jepni kohën dhe energjinë tuaj, ajo do të përcaktojë ekzistencën tuaj.

Kur e kuptoni këtë, filloni të kuptoni pse jeni kaq të shqetësuar kur kaloni kohë me njerëz, në aktivitete, vende ose situata që nuk ju përshtaten dhe nuk duhet të janë rreth jush, energjia juaj është vjedhur.

Do të filloni të kuptoni se gjëja më e rëndësishme që mund të bëni për veten dhe për të gjithë rreth jush është të mbroni energjinë tuaj më ashpër se çdo gjë tjetër. Bëjeni jetën tuaj strehë të sigurt, në të cilën lejohen vetëm njerëzit e përshtatshëm për ju.

Ju nuk jeni përgjegjës për të shpëtuar askënd. Ju nuk jeni përgjegjës për t’i bindur ata për tu përmirësuar. Nuk është puna jote të ekzistosh për njerëzit dhe të jua falë jetën atyre! Nëse ndiheni keq, nëse ndiheni i detyruar, ju do të jeni burimi i të gjitha problemeve tuaja, nga frika se ato nuk do t’ju kthejnë favoret që i keni dhënë. Është detyrimi juaj i vetëm të kuptoni se jeni dashuria e fatit të juaj dhe prano dashurinë që meriton

Vendosni që ju meritoni miqësi të vërtetë, përkushtim, dashuri të vërtetë dhe të plotë me shëndet dhe njerëz të suksesshëm. Pastaj prisni dhe shikoni se sa gjithçka fillon të ndryshojë. Mos shpenzoni kohë me njerëz që nuk ia vlejnë. Ndryshimi do t’ju ofron dashuri, respekt, lumturi dhe mbrojtjen që meritoni.