Kreu i shërbimit të zbulimit amerikan, Ëilliam Burns, ka deklaruar se në mjediset e pushtetit në Rusi, ka lëvizje dhe pakënaqësi që po vënë në dyshim gjykimin e presidentit Vladimir Putin. Në një fjalë të mbajtur në Forumin e Sigurisë në Aspen, Burns, ka vënë në dukje se CIA po përpiqet që të kapë krisjet në sistemin e kontrollit të Putin, sidomos pas rebelimit të Prigozhin.

Ajo çfarë ka dalë në sipërfaqe janë disa pyetje më të thella rreth gjykimit të Putin, shkëputjes relative të tij prej ngjarjeve dhe madje edhe për pavendosmërinë e tij, është shprehur Burns.