Sipas sondazheve të fundit, 44% e çifteve të martuara besojnë se zënka në çift  më shumë se një herë në javë i ndihmon ata të mbajnë marrëdhënie të shëndetshme dhe produktive për një kohë të gjatë.

Në fakt, çiftet që zihen shpesh, por gjithmonë në mënyrë paqësore, kanë më shumë gjasa të qëndrojnë së bashku, sepse, pavarësisht nga keqkuptimet e vogla, e dinë se dashuria e tyre është e vërtetë dhe e sinqertë.

Zënkat  janë një shenjë e një marrëdhënieje të pjekur

Nëse prej kohësh nuk jeni zënë, apo keni pasur një  konflikt, kjo nuk është një shenjë  e mirë për të ndërtuar një marrëdhënie afatgjatë. Njerëzit e pjekur nuk bërtasin. Në vend të kësaj, ata gjithmonë përpiqen të arrijnë një kompromis dhe të përmirësojnë marrëdhëniet e tyre me ndihmën e një argumenti të shëndoshë.

Lufta do të thotë të kujdesesh

Natyrisht, do të ishte shumë më e lehtë të përqendrohesh në disa nga zakonet e partnerit tuaj që të nxisnin të çmendeshe. Por fakti që ju jeni gati për të përballuar të gjitha dhimbjet dhe shqetësimet për të marrë një rezultat më të mirë në të ardhmen mund të jetë një shenjë e dashurisë suaj të vërtetë.

Zënkat e lehtësojnë komunikimin tuaj

Për të krijuar besim në marrëdhënien tuaj, ju nuk duhet të qëndroni të qetë. Përkundrazi, është e nevojshme që t’i afroheni partnerit tuaj duke qenë në një mendje me të, duke marrë përgjegjësinë për veprimet tuaja dhe duke dëgjuar njëri-tjetrin me kujdes.

Meqë argumenti është një nga format kryesore të komunikimit dhe më e ndershme, me të vërtetë ndihmon për të përshpejtuar ndjenjat e intimitetit, besimit dhe lidhjes dhe për t’i  mësuar partnerit tuaj se si të komunikojnë me ju në një mënyrë më produktive.

Zënka është shenjë e mirë për marrëdhënie të shëndetshme

Psikologët besojnë se ka 7 pika kyçe për një marrëdhënie të shëndetshme dhe të lumtur, dhe argumentimi është një prej tyre. Në fakt, nëse një çift nuk argumenton, kjo mund të jetë një shenjë që tregon se diçka nuk është fare e drejtë me ta.

Argumenti i ndihmon çiftet të rishikojnë vlerat dhe ndjenjat e tyre duke iu drejtuar dhe diskutuar gjërave që janë të rëndësishme për ta. Megjithatë, argumenti juaj duhet të jetë i shëndetshëm dhe jo luftues gjatë gjithë kohës.