Shkruan: Shaip Kamberi
“Mund të jetojmë në shumë shtete, por kemi emrin e mbiemrin serb dhe një flamur” ka thënë presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, gjatë një manifestimi në Nish.
Njësoj edhe ne zoti president.
Jetojmë në pesë shtete por vazhdojmë të jemi një komb- jemi shqiptarë.
Njësoj edhe ne kemi një flamur.
Njësoj edhe ne kemi një gjuhë.

𝐀𝐭𝐞̈𝐡𝐞𝐫𝐞̈ 𝐦𝐞 𝐜𝐢𝐥𝐞̈𝐧 𝐚𝐫𝐬𝐲𝐞 𝐤𝐨𝐧𝐬𝐢𝐝𝐞𝐫𝐨𝐧𝐢 𝐬𝐞 𝐝𝐢𝐬𝐚 𝐭𝐞̈ 𝐝𝐫𝐞𝐣𝐭𝐚 𝐣𝐚𝐧𝐞̈ 𝐯𝐞𝐜̧ 𝐩𝐞̈𝐫 𝐬𝐞𝐫𝐛𝐞̈𝐭?

Pse të drejtat e njëjta nuk ia pranoni shqiptarëve në Serbi?
Pse atëherë dënohen shqiptarët kur përdorin simbolin e vet kombëtar?
Pse shqiptarëve në Luginë të Preshevës nuk i njihet e drejta për përdorim zyrtar të gjuhës amtare në organet shtetërore?
Standardet e dyfishta nuk ndërtojnë paqe. Të drejtat janë univerzale. Ju nuk e keni monopolin e shpërndarjes së tyre.