Gazetarja dhe prezantuesja e Radiotelevizionit të Kosovës, Alketa Gashi – Fazliu po vazhdon të jetë aktive në jetën letrare dhe publicistike.

Së fundmi kontributi i saj letrar është shpërblyer me çmim letrar nga Akademia Evropiane e Shkencave dhe Arteve me seli në Torino të Italisë.

“Të dashur miq, Akademia Evropiane e Shkencave dhe Arteve, më ndau çmimin prestigjioz letrar evropian. Paturpësisht jam shumë e lumtur”, ka shkruar ajo në Facebook./rtk/