Dioqeza e Rasahkës ka reaguar përsëri për ngjarjet që ndodhën të dielën. Sipas tyre, gjatë kontrollit e hetimeve nga Policia e Kosovës dhe EULEX brenda Manastirit nuk është gjetur asnjë njollë gjaku, e asnjë fakt që e ndërlidhë këtë manastir me atë që ndodhi, përveq sipas tyre, armëve të cilat u gjetën në oborrin e Manastirit. Sipas kësaj komunikate, ato armë, që janë gjetur në oborr, janë hedhur nga personat e armatosur.

E plotë:
Peshkopi Teodosije sot pasdite ka vizituar Manastirin e Banjskës, ku igumeni Danilo e ka njoftuar për ngjarjet që kanë ndodhur në dhe rreth manastirit dje dhe sot.

Gjatë ditës, EULEX-i dhe policia e Kosovës kanë arritur në manastir për të kryer një hetim. Brenda ndërtesave të banimit dhe kishës së manastirit, të cilat janë brenda mureve të manastirit dhe kanë qenë të mbyllura gjatë ngjarjeve, as EULEX-i dhe as policia nuk gjetën ndonjë gjë që mund të rrezikonte manastirin apo vëllazërinë e tij monastike.

Megjithatë, në dy zona të oborrit të manastirit u zbuluan armë zjarri, parzmore dhe pajisje. Këto sende u hodhën nga personat e armatosur gjatë tërheqjes së djeshme nga manastiri.

E rëndësishme është se në manastir nuk u gjetën gjurmë gjaku dhe gjatë gjithë ngjarjeve nuk pati viktima brenda mureve të manastirit. Ekipet e mjekësisë ligjore morën printime dhe intervistuan pelegrinët, të cilët më pas, të shoqëruar nga policia dhe EULEX-i, kaluan kalimin kufitar të Jarinjës për t’u kthyer në shtëpitë e tyre.

Gjatë bastisjes, Abati Danilo ia tregoi EULEX-it dhe policisë të gjitha dhomat e rezidencës, duke treguar se as murgjit dhe as pelegrinët nuk kanë pasur ndonjë përfshirje në ngjarjet tragjike. Jeta monastike në manastir po kthehet gradualisht në normalitet.

Dioqeza e publikon këtë deklaratë kryesisht për të kundërshtuar spekulimet e ndryshme dhe lajmet arbitrare që qarkullojnë në media.

Ipeshkvi, në emër të Dioqezës, shprehu ngushëllimet për familjet e të gjithë atyre që humbën jetën në konfliktin e armatosur të djeshëm.

Peshkopi Teodosije vazhdon të bëjë thirrje për qetësi dhe paqe, duke mbajtur kontakte me KFOR-in, EULEX-in dhe ambasadorët e Kuintit, për të mbrojtur vendet tona të shenjta dhe besimtarët. Kisha jonë mbetet e përkushtuar fuqishëm që të gjitha çështjet në Kosovë dhe Metohi t’i trajtojë në mënyrë paqësore dhe përmes dialogut, duke dënuar të gjitha format e kërcënimeve dhe dhunës.