Google njoftoi Gemini në konferencën e tij I/O 2023 si një model të nivelit fillestar me “aftësi mbresëlënëse multimodale” dhe fillimisht ishte planifikuar të zbulohej para fundit të këtij viti në një kornizë kohore të pazakontë të nisjes së festave.

Kjo nuk është konfirmuar publikisht, por burimet tani pohojnë se Gemini po “lufton” me çështje jo-anglisht, kjo është arsyeja pse CEO Sundar Pichai vendosi të vonojë lançimin.

Binjakët do të jenë në gjendje të përdoren për qëllime të ndryshme dhe të kombinojnë lloje të ndryshme të dhënash si foto dhe tekst për nevojat e detyrave më të vështira.

Në maj, Google tha se “Gemini do të jetë i disponueshëm në madhësi të ndryshme dhe me aftësi të ndryshme pasi të rregullohet dhe testohet në mënyrë rigoroze”.

Gemini pritet të sjellë përmirësime në teknologjinë ekzistuese të inteligjencës artificiale (AI) të Google dhe produktet e aktivizuara me AI si Bard, Google Assistant dhe Search./alsatm/