“Jam krenar që kjo rrugë do të na lidhë ne si me serbët, ashtu edhe shqiptarët etnikë në Kosovë. Me shqiptarët etnikë në Prishtinë, si dhe serbët në Graçanicë dhe me shqiptarët në Tiranë dhe Durrës.”

Kështu është shprehur ndër të tjera presidenti fashist serb, Aleksandër Vuçiç gjatë inaugurimit të autostradës Nish-Merdarë.

Le t’u shpjegohem serbë dhe të gjithë të tjerëve që nuk duan të shohin të ardhmen : do të jetë një ndër rrugët me më shumë trafik në 20-30 vjet, shtoi ai.

Megjithë optimizmin dhe termat më neutralë, presidenti nacionalist serb megjithatë është kujdesur t’i quajë shqiptarët e Kosovës si «shqiptarë etnikë ».