Askush nuk mund ta dijë ose përcaktojë saktësisht sa vjet do të jetojë. Por meqenëse ka shumë të ngjarë që të arrini 100, ju mund të adoptoni zakonet e mëngjesit të të gjithë njerëzve që jetojnë në Zonat Blu dhe i bëjnë gjërat me ritmin e tyre.

Merrni një ide se si “ekspertët” fillojnë ditën e tyre. Ata do të dinë diçka. Këtu janë zakonet e mëngjesit që do t’ju ndihmojnë të zgjasni jetën tuaj.

Gjeni “ikigai-n” tuaj

Çfarë ju motivon të zgjoheni çdo mëngjes? Përkufizimi japonez i “ikigai” përshkruan këto shkëndija që ndriçojnë shpirtin tuaj dhe ju ndihmojnë të zbuloni kuptimin tuaj për jetën. Edhe nëse nuk e dini se çfarë është kjo, por edhe se ku të filloni, neuroshkencëtari Ken Mogi, ju jep 5 hapat. Filloni nga e thjeshta dhe e vogla, pranoni veten, lidheni me njerëzit e tjerë dhe planetin, gjeni gëzim në gjërat e vogla dhe jetoni në të tashmen.

Në zakonet e mëngjesit gjithmonë është ushqimi

Dieta mesdhetare dhe vegjetariane ju jep të gjitha lëndët ushqyese që ju nevojiten dhe ju ndihmon të jetoni shumë, shumë vite. Mëngjesi është një vakt shumë i rëndësishëm, ai ose mund t’ju ​​bëjë ose të prishë ditën tuaj. Një zgjedhje e shkëlqyer është një tas i shëndetshëm me tërshërë, arra dhe qumësht bajame. Ose mund të preferoni një smoothie të përsosur me fruta dhe perime.

Kafeja hyn në zakonet e nevojshme të mëngjesit

Jo se nuk e kemi bërë tashmë, por kemi vetëm një arsye tjetër. Preferojeni atë të thjeshtë dhe mos e ngarkoni me sheqer dhe krem. Në mënyrë ideale, shijojeni atë me shoqëri të mirë dhe bëni kafenë tuaj mjetin ideal të shoqërizimit. Ata dinë diçka në fshatra dhe ishuj.

Thuaj një fjalë të mirë

Jo vetëm partneri juaj, fëmijët tuaj ose miqtë tuaj. Thuaji një fjalë të mirë një të huaji. Sipas hulumtimit të Harvardit, disponimi i mirë dhe komplimentet janë ngjitëse dhe ka shumë të ngjarë të kthehen tek ju. Edhe kjo shton vite në jetën tuaj