Ministri i Brendshëm i Kosovës, Xhelal Zveçla ka dhënë detaje në lidhje me ngjarjet në veri të Kosovës. Ai tha se operacioni vendos ende, por i gjithë territori është marrë nën kontrollin e policisë së Kosovës.

Ai tha se deri tani janë 3 agresorë të vrarë, 2 të plagosur dhe 6 të arrestuar. Zveçla tha se janë duke u identifikuar edhe personat që gjendeshin brenda manastirit të Banjskës në Zveçan.

Sipas tij janë gjetur armatime të shumta që mund të përdoreshin nga qindra persona për t’u armatosur. Ai thotë se grupi është i përzier nga pjesëtarë të serbëve të veriut të organizatës terroriste “Mbrojtja civile” si dhe të ardhur nga Serbia.

Lajmi po përditësohet…