Ministrja e Jashtme dhe e Diasporës në Kosovë, Donika Gërvalla – Schëartz ka akuzuar ndërmjetësin europian për dialogun me Serbinë, Miroslav Lajçak, se është i njëanshëm dhe adopton shpesh qëndrime të Presidentit serb, Aleksander Vuçiç.

Përshkallëzimi është rezultat i një strategjie të gabuar. I dërguari i BE-së për dialogun ndërmjet Serbisë dhe Kosovës, Miroslav Lajçak, shpesh mban qëndrimin e Vuçiqit. Jo vetëm që kjo është vdekjeprurëse për ndërmjetësimin; e inkurajon Vuçiqin të përshkallëzohet.

Situata është jashtëzakonisht e rrezikshme, madje ka edhe trupa Wagner në vend. Një strategji e re nevojitet urgjentisht, duke përfshirë staf të ri, nëse duam të ndalet përshkallëzimi, ka thënë ajo në një intervistë për austriaken “Der Standard”, cituar nga media të Kosovës.