“Vishni pallton e vjetër dhe blini librin e ri”. – Austin Phelps

“Mos e shiko një libër nëse është i hollë apo i trashë. Nuk përdoret për zhvillimin e muskujve, por për zhvillimin e trurit”. – Jakup Asipi

“Librat janë miqtë më të qetë dhe më të përhershëm; ata janë këshilltarët më të gjendur, më të mençur dhe mësuesit më të duruar”. – Charles Eliot

“Mos lexoni siç bëjnë fëmijët për t’u zbavitur, apo siç bëjnë ambiciozët për të mësuar. Jo, lexoni që të jetoni”. – Gustave Flaubert

“Duhet të bëni kujdes prej librave, çfarë është brenda tyre, fjalët, kanë fuqinë të na ndryshojnë”. – Cassandra Clare

“Librat shërbejnë për t’i treguar njeriut se ato mendime origjinale të tijat, nuk janë kurrsesi aq të reja”. – Abraham Lincoln

“Njeriu që nuk lexon libra, nuk ka kurrfarë përparësie krahasuar me njeriun që nuk di të lexojë”. – Mark Twain

“Ka krime më të këqija se djegia e librave. Një prej tyre është të mos i lexosh”. – Joseph Brodsky

“E kam imagjinuar gjithmonë parajsën si një lloj biblioteke”. – Jorge Luis Borges

“Për librin e mirë duhet të jenë edhe lexuesit të mirë”. – Viktor Hygo

“Nëse ke një kopsht dhe një bibliotekë, atëherë ke gjithçka që të duhet”. – Cicero

“Ka dy arsye për të lexuar një libër: një, të shijon leximi; tjetra: mund të mburresh rreth tij”. – Bertrand Russell

“Kur kam pak para, unë ble libra; dhe kur më tepron ndonjë gjë prej tyre, ble ushqim dhe veshje”. – Desiderius Erasmus

“Librat janë kaq të veçantë, të rrallë dhe të tuat, saqë të tregosh se çfarë ndien për to, duket si një tradhëti”. – John Green