Këtë të premte Aleanca e Atlantikut të Veriut ka njoftuar se kanë aprovuar dërgim të forcave shtesë pas sulmit terrorist të së dielës, ka njoftuar NATO përmes një deklarate, raportoi Radio Evropa e Lirë (shërbimi në gjuhën serbe.

Pas mbledhjes së Këshillit të Atlantikut të Veriut më 29 shtator 2023, ku u diskutua për situatën në Kosovë, aleatët, sipas deklaratës, shprehën shqetësimin e thellë për rritjen e tensioneve në veri të Kosovës, thuhet në deklaratë.

Që nga maji kemi shtuar praninë dhe qëndrimin e KFOR-it. Vetëm dje, më 28 shtator, Këshilli i Atlantikut të Veriut miratoi forca shtesë për zgjidhjen e situatës aktuale“, thuhet në deklaratë, pa specifikuar se sa forca shtesë janë miratuar.

Lajmi në përditësim…