Kësisoj, ekziston një lloj fruti i cili duhet shmangur, me qëllim që të ulni nivelet e sheqerit të gjakut.

Simptomat e këtij lloji të diabetit përfshijnë humbje të shpejtë peshe, etje ekstreme dhe turbullira në shikime.

Sipas dietistëve të regjistruar, konsumimi i shumtë i ananasit mund të çojë në nivele të larta të sheqerit në gjak për pacientët me diabet.

Kjo, për shkak se fruti ka një indeks të lartë glicemisë (GI) – që do të thotë trupi futet në sheqerna tepër shpejt.

Pacientët me diabet që rregullisht hanë fruta ekzotik duhet të shmangin këtë ushqim, me qëllim që të hahen më se gjysma e një filxhani (64g) në ditë.

Nëse jeni i shqetësuar për diabetin e tipit 2, atëherë kontaktoni menjëherë mjekun tuaj.