Vitamina D është shumë e rëndësishme për shëndetin e përgjithshëm të trupit, pasi që i mban të shëndetshëm eshtrat, dhëmbët dhe muskujt.

Ajo nevojitet për ta rregulluar sasinë e kalciumit në fosfat në trup.

Pa sasi të mjaftueshme të kësaj vitamine, juve mund t’ju shfaqin komplikime serioze të ndryshme.

Por, si ta dini nëse keni mungesë të vitaminës D?

Ekspertët thonë se një prej shenjave është edhe rënia e flokëve.

Kjo sepse vitamina D nevojitet në mënyrë që gjëndrat e flokëve të jenët ë shëndetshme, pasi që i furnizon ato me nutrientë kyç.

Pa vitaminë D, flokët vazhdimisht dobësohen dhe fillojnë të bien.

Vitamina D ka një funksion kyç në modulimin qelizor dhe në sistemin e imunitetit, andaj edhe ndërlidhet me ciklin e rritjes së flokëve.

Përndryshe, vitamina D, bashkë me vitaminet dhe mineralet e shumta, si hekuri, vitamina C dhe biotini, janë të domosdoshme për ciklin e rritjes së flokëve.