Anëtarët e Agjencisë për Siguri dhe Informacion (BIA) kanë zbuluar dhe shkatërruar një tjetër rrjet spiunazhi në territorin e Serbisë, mëson jozyrtarisht Tanjug nga strukturat e sigurisë.

Në aksion është arrestuar shtetasi i Serbisë D.R., i dyshuar se është bërë bashkëpunëtor i Shërbimit Informativ Shtetëror të Shqipërisë – ŠIŠ në vitin 2022, me urdhër dhe detyra të të cilit ka vepruar.

Sipas mediave vendase, thuhet se ai vendosi kontakte edhe me strukturën e sigurisë që funksionon nën autoritetin e institucioneve të përkohshme të Prishtinës, të ashtuquajturat. “Agjencia e Inteligjencës së Kosovës”, dhe ishte e angazhuar në mbledhjen e të dhënave relevante politike, të sigurisë dhe ekonomike në Serbi që ishin objekt i interesimit të shërbimit inteligjent të Shqipërisë.

Sakaq, për shërbimin inteligjent të Shqipërisë, ai ka mbledhur informacione për pjesëtarë individualë të shërbimeve të sigurisë së Serbisë dhe serbë nga “Kosova e Metohija”, dhe me urdhër të tyre është angazhuar në situata krize në veri të “Kosovës dhe Metohisë”, gjatë protestat dhe ngritja e barrikadave.

Në disa raste ai ka filmuar lëvizjet e forcave të sigurisë serbe në zonën e komunës së Rashkës, në radhë të parë të njësive të Ushtrisë Serbe.

Synimi i tij ishte të mblidhte sa më shumë materiale video për “shënjestrat” ​​dhe t’ia dorëzonte shërbimit inteligjent të Shqipërisë.

Ai u takua me përfaqësues të shërbimit inteligjent të Shqipërisë kryesisht në Maqedoninë e Veriut dhe Shqipëri, dhe disa herë në qytetet Pejë dhe Zhur./ABC