Gjithsej 31 delegatë votuan pro raportit, katër kundër dhe një abstenim në votimin për testin e parë në rrugën drejt anëtarësimit të Kosovës në Këshill të Evropës.

Përfaqësuesit e Malit të Zi, Serbisë dhe Bosnjë e Hercegovinës votuan kundër ndërsa Greqia abstenoi rreth rekomandimit për anëtarësimin e Kosovës në Këshillin e Evropës.