Ministrja e Kërkimit dhe Arsimit të Lartë Sandra Borch (Sp) konfirmon se ajo kopjoi tekstin e dikujt tjetër në tezën e saj të masterit – dhe se ajo jep dorëheqjen.

  • Sot kam njoftuar kryeministrin dhe kreun e partisë sime se jap dorëheqjen si ministre e Kërkimit dhe Arsimit të Lartë, kështu e nisi konferencën për shtyp Sandra Borch.
  • Kur shkrova tezën e magjistraturës dhjetë vjet më parë, bëra një gabim të madh. Kam marrë tekst nga punime të tjera pa treguar burimin. Më vjen shumë keq për këtë. Si Ministër për Kërkimin dhe Arsimin e Lartë, është e rëndësishme për mua që të siguroj rregullore të mira. Unë shoh që ky gabim nuk përputhet me përgjegjësinë për këtë rregullore, vazhdoi Borch.

Ajo theksoi se nuk ka një pasqyrë të plotë se sa ngjashmëri tekstesh ka në detyrë.

“Gabimi është i imi dhe unë marr përgjegjësinë e plotë dhe të plotë për të,” tha Borch i përmbajtur, por i prerë në konferencën për shtyp, citon MekuliPress mediat norvegjeze.

Si ka mundësi t’i thuash po ministres së Arsimit dhe Kërkimit kur ajo vetë mashtroi kur studionte? Duket se skandalet në qeverinë e Støre nuk kanë fund, thotë Listhaug më tej.

Ajo është tronditur nga një tjetër dorëheqje e kabinetit.

  • Tani së shpejti duhet të mjaftojë, jam seriozisht i shqetësuar se të gjitha skandalet në qeverinë Støre dhe politikën norvegjeze që po dobësojnë besimin në të gjithë sistemin politik, përcjellë MekuliPress.com