Në një intëervistë për rrjetin ARD, sekretari i Përgjithshëm i NATO-s, Jens Stolltenberg, ka paralajmëruar përkundrejt “lajmeve të këqija nga Ukraina”. 

Lufta zhvillohet me faza. Ne duhet ta mbështesim Ukrainën si në kohë të mira ashtu edhe të këqija. Ne duhet po ashtu të përgatitemi për lajme të këqija, citohet ai. 

Komentet vijnë në kontekst të pasigurive që ka krijuar së fundmi situata në terren. Presidenti rus Vladimir Putin dekretoo të prenten e shkuar rritjen e trupave aktive me 170 000 dhe ndryshimevee minimale të linjës së frontit pavarësisht kundërofensivës së Kievit.