Kisha Katolike ka shkatërruar dosjet për abuzimet seksuale në radhët e saj. Kardinali gjerman, Marx Reinhardt, këshilltar i ngushtë i Papa Françeskut, duke folur në takimin e krerëve të Kishave Katolike kërkoi marrjen e masave masat për parandalimin e skandaleve të ngjashme në të ardhmen.

“Drejtuesit nuk po kontribuojnë në përmbushjen e misionit të Kishës, duke e diskredituar dhe e bërë të pamundur atë. Dosjet që mund të ketë dokumentuar këto akte të tmerrshme dhe emrat e atyre që janë përgjegjës janë shkatërruar”- tha presidenti i Asamblesë Episkopale gjermane para 190 pjesëmarrësve në seancë.

“Abuzimi seksual i fëmijëve dhe të rinjve vjen nga abuzimi me pushtetin brenda vetë kupolës së Kishës”-tha kardinali gjerman në fjalën e tij, duke theksuar nevojën që Kisha të ketë një kryesi që të mund të përballet me skandalet seksuale që kanë prishur imazhin e saj.

Ai propozoi gjithashtu rritjen e transparencën në procedurat e ndjekura nga Kisha, e cila është një kërkesë e rëndësishme e viktimave të abuzimit seksual. Sipas kardinal gjerman, numri i rasteve të shqyrtuara nga gjykatat e Kishës dhe detajet e këtyre rasteve duhet të bëhen publike sa më shpejt të jetë e mundur./MekuliPress.com/

epa07390349 (FILE) – German Cardinal Reinhard Marx speaks during a press conference on the presentation of the study ‘Sexual abuse of minors by Catholic priests, deacons and male religious in the area of the German Bishops’ Conference’ in Fulda, Germany, 25 September 2018 (reissued 23 February 2019). Cardinal Marx, addressing a conference during an unprecedented four-day summit at the Vatican on the protection of minors on 23 February 2019, said that files documenting child sexual abuse were ‘destroyed’ and that lack of transparency allowed cover-ups and offences to continue. The Catholic Church has faced increasing pressure over child sexual abuse cases by Catholic priests, with victims accusing the institution of failing to address the issue. EPA/ARMANDO BABANI *** Local Caption *** 54651488