“Është përgjegjësia e intelektualëve ta flasin të vërtetën dhe ta shpërfaqin gënjeshtrën.”

Naom Chomsky (1928) – është një filozof amerikan,gjuhëtar, aktivist politik, historian dhe kritik shoqërorë, shpesherë i përshkruar si babai i gjuhës moderne. Ai gjithashtu një figur e rëndësishme në filozofinë analitike dhe njëri ndër themeluesit e fushës së shkencës kognitive. Ai është autor i mbi 100 librave me tema si linguistika, lufta, politika dhe media. Ideologjikisht ai rreshtohet në anën e socializmit liberal./MekuliPress.com/