I ftuar në Edicionin e Pasdites në SYRI TV me moderatorin Edvin Parruca për të folur për tensionet në veri të Kosovës ishte anëtari i Lëvizjes Vetëvendosjes, Arbër Zaimi.

Zaimi është shprehur se nëse Rama kërkon të ndihmojë me të vërtetë Kosovën duhet të ndërhyjë për të mbrojtur shqiptarët e Preshevës nga kërcënimet e Vuçiçit dhe të kërkojë prezencën e forcave të sigurisë në veri të vendit.

“Kërkesa e Ramës është kundërthënëse, në rastin më të keq është një kërkesë shumë e dëmshme për Kosovën, natyrisht që Kosova ka nevojë për ndihmën e Shqipërisë por ndihma duhet të jetë në fuqizimin e sovranitetit por jo në heqjen dorë prej saj.

Kosova nuk ka nevojë për të mbrojtur Veriun e Kosovës, rendin dhe ligjin atje pasi ajo është në gjendje ta bëjë dhe e ka treguar vazhdimisht që institucionet e Kosovës janë në nivelin e duhur për të përballuar situatat që hasin.

Kshu që nu presim ndihmë në këtë aspekt pasi rendin dhe ligjin Kosova mban vendin e parë në Ballkan sa i përket prezencës së kriminalitetit, ne kemi nevojë për konfirmim të sovranitetin të saj dhe nëse Rama kërkon të mbrojë Kosovën duhet të kërkojë që të dërgojë forcat e saj të sigurisë e jo të heqë forcat e policisë nga atje se kjo është absurde.

Ne në konferencën e Vuçiç i cili në vend se të distancohet nga terroristë dhe krimi ai i mbrojti ato, ai ka bërë kërcënim duke u shprehur se policor që vranë terroristët në Kosovë ishin disa prej tyre nga Presheva dhe me këtë ai po kërkon përplasjen serbve me shqiptarët e Preshevës për këtë Rama duhet të ndërhyjë dhe nëse kërkon të ndihmojë me të vërtetë këto janë mundësitë.”